De Roosbloem praktijk voor voetreflexologie en sacrale voetbaden. Ilse Strobbe Oosterzele Belgie

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een natuurlijke, eenvoudige en aangename therapie die de energiehuishouding in het volledige lichaam herstelt en/of onderhoudt. Het is een ideale ondersteuning van je algemene gezondheid. Voetreflexologie werkt zowel preventief als bij specifieke klachten of in perioden van stress.

Stress als reactie en als signaal

Ons lichaam is een prachtig en wonderlijk instrument. Van de kleinste cel tot de organen in elk lichaamsstelsel: alles werkt samen en is tot in de kleinste puntjes op elkaar afgestemd. Die natuurlijke toestand heet homeostase. Ervaren we in ons dagelijkse leven fysieke of psychologische druk, spanning of angst, dan reageert ons lichaam daarop met stress. Stress is dus een gezonde beschermingsreactie van ons lichaam op overprikkeling en druk.

Wordt de druk op het lichaam te groot, of duurt hij te lang, dan kan dit lichamelijke klachten en ziekten veroorzaken. Blijft de stressreactie aanhouden, dan kan dit tot chronische aandoeningen leiden. Je lichaam ondersteunen bij stress is dus geen overbodige luxe. Voetreflexologie is een van de behandelwijzen die je daarbij kan helpen. De methode is zacht, natuurlijk en holistisch. )


Hoe werkt voetreflexologie?

Door druk uit te oefenen op specifieke reflexzones op de voet kunnen spanningen in het lichaam opgespoord en opgeheven worden. Op basis van je hulpvraag en noden brengen we je voeten in kaart en wordt een individueel behandelplan opgesteld. Daarmee brengen we herstel in het natuurlijke proces van homeostase. (ook hier bij ‘homeostase’ graag een hyperlink invoegen die doorlinkt naar het groene stukje ‘Stress als reactie en als signaal’)

De behandeling ontspant en harmoniseert het lichaam en verhoogt het zelfgenezend vermogen en de immuniteit. Zo kunnen je klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Je wordt je mogelijks ook bewust van jouw persoonlijke fysieke, emotionele en/of energetische triggers. Met dit inzicht heb je een belangrijke tool in handen om je gezondheid optimaal te houden.


Enkele indicaties waarbij voetreflexologie een antwoord kan bieden

stress-gerelateerde klachten

rug-, nek- en schouderpijnen

hoofdpijnen

spijsverteringsproblemen

ademhalingsmoeilijkheden

slaapproblemen

vermoeidheid en/of futloosheid

emotionele spanningen of druk

menstruatiepijnen en aanverwante problemen

enz…


Een krachtig samenspel van westerse en oosterse wijsheid

Voetreflexologie biedt een goede ondersteuning als:

– je bewust en natuurlijk aan je gezondheid wilt werken

– je ervan overtuigd bent dat stress mee aan de basis van je klachten ligt

– je op zoek bent naar aanvullende geneeswijzen.

In elke behandeling staat vertrouwen in de wijsheid van je lichaam centraal. We werken met wat zich aandient en volgen steeds de noden en het tempo van jou en jouw lichaam.

Voetreflexologie combineert de westerse visie (anatomie, fysiologie, pathologie) met de oosterse visie op gezondheid (yin en yang, meridianen, acupunctuurpunten, chakra’s) en brengt zo het beste van twee werelden samen. Op die manier krijg je een holistische benadering van je gezondheid. We brengen je gevoeligheden in kaart en werken zowel op de fysieke, energetische als etherische laag.

Voetreflexologie op zich is geen geneeswijze. Wel is het een ideale behandelmethode bij tal van klachten, al dan niet in combinatie met andere klassieke en/of aanvullende geneeswijzen. Waar een symptomatische aanpak een eerste verlichting kan bieden, gaan we met voetreflexologie ook steeds op zoek naar de (interne of externe) oorzaak van je klacht.


Sessies & tarieven

Eenmalige voetreflex (ontspannende) behandeling:  65 euro

Themagericht traject:  70 euro voor een eerste sessie (met anamnese) en      65 euro per opvolgsessie

Een sessie duurt ongeveer één uur.

Voor de eerste sessie van een themagericht traject mag je op anderhalf uur rekenen.

Boek je een traject van 5 sessies binnen een periode van 3 maanden, dan wordt de 6de afspraak aan halve prijs gerekend.

Je kunt je afspraak telefonisch boeken op het nummer 0468/17 78 02 of via info@deroosbloem.be


De Roosbloem praktijk voor voetreflexologie en sacrale voetbaden in Oosterzele.